Una de les zones més verges i úniques de Catalunya

Horta de Sant Joan

El Mas del Serranet ha sigut reconegut amb l’exclusiu segell “Reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre”

Terres de l'Ebre. Reserva de la biosfera

El Mas del Serranet està envoltat de boscos i camps de cultiu

Cada matí, al despertar, podreu esmorzar contemplant les Roques de Benet

El Mas del Serranet, tot i estar a pocs minuts d’Horta de Sant Joan, gaudeix d’unes vistes immillorables i d’una tranquil·litat aclaparadora. Et trobes al mig de la natura i des del mateix mas podràs endinsar-te per boscos i camps.

Activitats al voltant 

Què hi ha al voltant?

Horta de Sant Joan

Horta de Sant és una vila i municipi de la comarca de la Terra Alta. Està situat a 542 metres d’altitud i envoltat pels municipis de Caseres, Bot, Prat del Comte i Arnes, i de la comarca del Matarranya, ja a la província de Terol. L’any 1997 el nucli antic d’Horta va ser declarat Bé cultural d’interès nacional en la categoria de Conjunt històric.

Visita al Parc Natural dels Ports

El Parc Natural dels Ports, un massís que sobrepassa els límits de les Terres de l’Ebre, és un refugi d’una fauna i flora molt riques. Hi destaca la presència de la cabra hispànica, extensos boscos de pi silvestre, precioses valls amb alzinars, i també una població considerable de faig.

Les Roques de Benet

Les Roques de Benet, situades al centre de tot el conjunt de muntanyes i separades d’Horta per una gran plana, ens atreuen la mirada i són punt de referència a la Terra Alta. Aquestes impressionants roques, que en el seu moment van inspirar el pintor Pablo Picasso, són una de les formacions muntanyoses més emblemàtiques del Parc Natural. Les seves parets verticals de conglomerat s’aixequen gairebé 300 m i cauen a plom sobre un sòcol calcari.

Els Estrets d'Arnes

Un paisatge típicament de muntanya, format per un abrupte laberint de bosc i roques al voltant d’un meravellós congost. Els Estrets d’Arnes és un dels paratges més bells del massís dels Ports, les muntanyes més salvatges de la Catalunya meridional. L’espai inclou més de 450 ha de cingles i barrancs enmig de pinedes, matolls i prats, en l’extrem més occidental del Parc Natural dels Ports.

El riu Estrets, artèria principal de l’espai, discorre sinuós saltant de bassa en bassa entre les formacions rocoses que formen unes curioses parets.

Lo Parot

Lo Parot és una olivera gegant d’una varietat desconeguda avui en dia.Té un volt de canó a 1,30 m del terra de 7,45 m i un volt de soca de 15 m. El diàmetre de la capçada actual és de 9 m, tot i que abans de la Guerra Civil ocupava tot l’ample del bancal on està situat, sobrepassant-lo.

Respecte a la seva edat, es creu que es tracta d’un arbre amb més de dos mil anys d’antiguitat, que ens portaria en el temps fins a l’època dels íbers i romans.

Muntanya de Santa Bàrbara

Santa Bàrbara és una imponent muntanya de roca conglomerada de forma piramidal de 735 m d’altitud, que emergeix darrera del Convent de Sant Salvador. Des de molt antic va ser habitada per eremites i actualment conserva els vestigis de quatre ermites: Sant Onofre, Sant Pau, Sant Antoni i al cim amb runes, Santa Bàrbara.

Convent de Sant Salvador

El Convent de Sant Salvador d’Horta és un convent franciscà dedicat a la Mare de Déu dels Àngels. Construït al peu de la muntanya de Santa Bàrbara, s’aixeca a l’est d’Horta de Sant Joan. La seva porta d’arc de mig punt és considerada com un dels elements arquitectònics més importants de l’ordre dels Templers a Catalunya.

Via Verda

La Via Verda de la Terra Alta posa a l’abast dels practicants de l’excursionisme, el ciclisme de muntanya i l’equitació, un itinerari ple d’indrets meravellosos i d’espais gairebé verges, on la tranquil·litat i el silenci son les notes predominants.

Aquesta ruta transcorre per un tram de ferrocarril fora de servei que unia les poblacions de La Puebla de Hijar i Tortosa, creuant la serra de Pàndols fins arribar a l’Ebre.

Museu Picasso

El Centre Picasso d’Horta vol ser un homenatge permanent a Picasso i aplega la reproducció, el més fidel possible de totes les obres que l’artista va crear a Horta i amb les quals va immortalitzar aquest poble. El Centre, d’estil Renaixentista, està ubicat a l’Antic Hospital d’Horta.

Poble Vell de Corbera d'Ebre

El Poble Vell fou l’antiga ubicació de Corbera d’Ebre. El conjunt està agrupat a l’entorn de l’església parroquial de Sant Pere, completament destruït durant la Batalla de l’Ebre a la Guerra Civil espanyola. Les ruïnes de Corbera van ser declarades bé cultural d’interès nacional, el 1992, per la Generalitat de Catalunya i constitueixen un monument a la Pau.

Fes ara la teva reserva

Consulta totes les tarifes i la disponibilitat i contacta fàcilment amb el Mas del Serranet